söndag 28 mars 2010

GO girls!

Nu var det ett tag sendan jag skrev här på bloggen och det är ju så tråkigt när jag inte hinner uppdatera i den mån jag skulle önska. Vi har i tjejgruppen talat utifrån en bok som heter Mer lik Jesus, som är skriven av Max Lucado. Förr förra veckan läste jag ur boken om hur Jesus tvättade lärljungarnas fötter, han intog en tjänares gestalt i all kärlek och förväntade sig inget tillbaka.
Jesus är konungarnas konung och herrarnas herre!
Så underbar!
Kärleken till människor är det som ska vara i centrum av våra liv, att älska Jesus och älska människor, för utan kärlek är våra gärningar döda.
Förra veckan tittade vi på en film som heter Gifted Hands och den var riktigt bra.
Den handlade om att inte ge upp sina drömmar, fast omständigheter ibland talar ett annat språk. Rätt stöd från vänner som uppmuntrar och stöttar är jätteviktigt!
Vi hade tänkt att jobba lite extra med musikalen som tjejerna håller på och skriver , men det har dykt upp lite annat, så vi får se när vi hinner jobba med MUSIKALEN!
=P
Tjejerna ska troligtvis dansa och visa upp ett drama på torget i april, men jag återkommer om tid och plats när jag vet mer.
Många kramisar: Nina

1 kommentar:

  1. Hej!
    Du skriver: ” Jesus är konungarnas konung och herrarnas herre!”.

    Jag vill kommentera om det.
    Först och främst:

    [Att skilja åt], Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.
    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Ribi Yehoshua idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i Torah. [not 2]

    Han var Skaparens son, på det sätt som alla som tillhör Skaparens förbund med Israel är Hans söner. Alltså, andliga söner. Han var inte en "inkarnerad människo-gud". Han var inte gud. Han undervisade människor att ha en relation med Skaparen, inte att be till honom; och inte att be till någon/något annat än Skaparen. Han undervisade inte ”evangelium” och inte ett "budskap om frälsning".
    Skaparen är Kung och Herre, inte Ribi Yehoshua.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Länk
    2:Påståenden bevisade på Netzarims hemsida

    SvaraRadera